Peri

Busuioace (miez galben)

Pomul are o creștere viguroasa. Fructele de mărime mica-medie. Pulpa cu o arma deosebita. Este un soi foarte rezistent la boli. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Iulie - începutul lunii August (prima para care se coace)

Busuioace (miez rosu)

PPomul are o creștere viguroasa mare. Este un soi foarte vechi. Este foarte rezistent la boli. Fructul de mărime medie. Pulpa roșie sângerie. Acest soi de par nu are nevoie de polenizare fiind un un polenizator foarte bun pentru orice soi de par. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Iulie.

Conference

Pomul de vigoare mijlocie și rodește pe ramuri scurte. Fructele sunt medii spre mari 150-200g. Pulpa alba, fina, aromata, de calitate foarte buna pentru masa.

Contesă de Paris

Pomul cu creștere viguroasa. Rodeste pe ramuri scurte. Fructele sunt mijloci, dar altoitepe gutui, sunt mari sau chiar foarte mari. Pulpa este alba de calitate superioara pentru masa. Greutatea fructului poate fii de 150-200g.

Cure

Pomul are o creștere viguroasa. Fructele sunt mari 200-350g. Pulpa este alb verzuie, potrivit de dulce. Fructele se păstrează foarte bine (perioada lunga).

Favorita lui Clapp

Pomul este viguros și rodește pe ramuri scurte. Fructele sunt mijloci spre mari 160-220g. Pulpa de culoare alba, fina, intens aromata. Este el mai apreciat soi de vara.

Hosui

Este un soi nou. Pomul are o creștere viguroasa. Necesita polenizare (ex: Williams, Favorita lui Clapp) Este o combinație intre mar și par. Fructul de mărime mare. Pulpa de culoare galbena. Un pom deosebit atât pentru consum cat și ornamental. Perioada de recoltare: 15-30 August.

Jubileu

Pomul de vigoare mijlocie. Fructul de mărime medie spre mare. Pulpa de culoare alba. Perioada de recoltare: mijlocul lunii August.

Napoca

Pomul are o creștere viguroasa. Fructifica atât pe ramuri scurte cat și pe ramuri lungi. Fructele de mărime mijlocie spre mare 150-170g. Pulpa alb-gălbuie. Este foarte buna pentru masa, compot și geamuri.

Roșioară de Cluj

Pomul de vigoare mijlocie. Intra foarte timpuriu pe rod. Fructele sunt mari. Pulpa alba, suculenta. Este un soi care se coace foarte timpuriu. Perioada de recoltare: sfârșitul luni Iulie.

Packham's Triumph

Pomul de vigoare mijlocie spre mare și rodește pe ramuri scurte. Fructul mare spre foarte mare 200-270g. Pulpa alba, suculenta. Perioada de recoltare: 20-30 Septembrie.

Untoasă Bosc

Pomul de vigoare mijlocie și rodește atât pe ramuri scurte cat și pe lungi. Fructele sunt mijloci spre mari. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fina, suculenta, find de calitate superioara pentru masa. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Septembrie.

Untoasa lui Hardy

Pomul cu creștere viguroasa. Rodește pe ramuri scurte. Fructele sunt mijloci spre mari 150-200g. Pulpa este alba foarte suculenta, are o aroma de Muscat. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Septembrie.

Untoasă Geoagiu

Pomul de vigoare mijlocie slaba. Rodește pe ramuri scurte. Fructele sunt mijloci. Pulpa este alba, suculenta. Superioara pentru masa.

Williams Galben

Pomul de vigoare mijlocie. Rodește pe ramuri lungi care se garnisesc bine cu ramuri scurte. Fructele sunt mari 160-220g. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fina, aromata. De calitate superioara pentru masa și compoturi. Perioada de recoltare: sfârșitul luni August - începutul lunii Septembrie.

Williams Roșu

Pomul de vigoare mijlocie. Fructele sunt mari 160-220g. Pulpa este gălbuie, foarte fina și aromata. Perioada de recoltare: începutul lunii Septembrie.

phone
keyboard_arrow_up