Cireși

Bigarreau Burlat

Pomul de vigoare mijlocie, intra pe rod în anul 5 de la plantare și produce abundent, înfloritul este timpuriu. Fructul este mare 6-7g, de culoare roşu închis. Pulpa pietroasă cu gust acidulat, neaderenta la sâmbure. Perioada de recoltare: 20-30mai. Polenizatori (Van, Gemesdorf)

Boambe de Cotnari

Este unul dintre cele mai valoroase soiuri de cireș. Fructele sunt mari de culoare galben pal, acoperite cu roşu sângeriu pe partea însorita. Pulpa pietroasă, neaderenta la sâmbure. De calitate foarte bună pentru masă. Perioada de recoltare: a doua jumătate a lunii iunie.

Cireș Alb

Pomul de vigoare mare. Fructele de culoare galbenă. Pulpa gălbuie, crocantă, dulce, neaderenta la sâmbure. Perioada de recoltare: sfârșitul luni Iunie.

Cireș Negru

Pomul de vigoare mijlocie. Fructele de mărime mijlocie spre mare 6-7g, de culoare roşu negricios. Pulpa este dulce aromata, semi pietroasa. Perioada de recoltare: Iunie

Germesdorf

Pomul de vigoare mare, rezistent la ger și secetă. Fructele sunt mari de culoare roșie închisa. Pulpa este pietroasă, neaderenta la sâmbure. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Iunie - începutul luni Iulie.

Katalin

Pomul de vigoare mare. Fructele mari, pietroase cu gust plăcut, dulce acidulat își păstrează calitățile (neculese) timp îndelungat. Produce foarte timpuriu și mult. Perioada de recoltare: Iunie. Polenizatori (Van, Stella, Linda).

Linda

Pomul de vigoare mijlocie. Fructele sunt mari de culoare bordo închis. Pulpa este roșie, parțial aderenţa la sâmbure. Este un soi rezistent la boli și dăunători. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Iunie. Polenizatori (Van, Germesdorf).

Rubin

Pomul de vigoare mijlocie. Fructul mijlociu spre mare 7g, de culoare roșie rubinie lucioasă. Rezistent la crăpare. Pupla este roșie, pietroasă, gust dulce acrișor. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Iunie. Polenizatori (Van, Stella).

Stella

Pomul de vigoare mijlocie spre mare. Este un soi foarte productiv și precoce, intra foarte repede pe rod. Fructele sunt mari 7-8g de culoare roșie pulpa este pietroasa neaderenta la sâmbure. Este un soi auto fertil. Este cel mai bun polenizator pentru alte soiuri de cireș. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Iunie.

Van

Pomul de vigoare mare. Este productiv. Fructele de culoare roşu purpuriu, foarte bune la gust, dulce acidulat, de bună calitate. Pulpa este pietroasa neaderenta la sâmbure. Un foarte bun polenizator. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Iunie.

Vega

Pomul de vigoare mijlocie spre mare. Fructele sunt mari 7g de culoare galben deschis acoperit cu roşu pe partea însorita. Pulpa mediu pietroasă, dulce cu gust specific. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Iunie. Polenizatori (Van, Germesdorf).

phone
keyboard_arrow_up