Meri

Aromat de vară

Pomul de vigoare mijlocie. Fructul mare 130g. Pulpa alb-gălbuie, dulce acrișoara. Perioada de recoltare: luna August.

Clar Alb

Pomul de vigoare mijlocie. Modeste pe ramuri scurte. Fruct mare 130-140g. Pulpa alba. Poate fii cultivat pana la 1200m. Perioada de recoltare: Iunie, iar fructele se pot păstra 2-3 săptămâni.

Florina

Pomul de vigoare mijlocie. Fruct mare 140-180g. Pulpa galben-albuie. Este un soi rezistent la rapăn. Perioada de recoltare: 20 septembrie – 10 octombrie.

Fuji

Pomul de vigoare mijlocie. Fruct mare 200-220g. Pulpa alba. Perioada de recoltare: Octombrie, dar se pot păstra pana în luna Martie. Începe de la an la an sa câștige încrederea producătorilor.

Generos

Pomul de vigoare mijlocie. Fruct mare 160-190g. Pulpa galbena cu textura fina. Este un soi rezistent la rapăn. Perioada de recoltare: Octombrie maturitate și consum Decembrie-Februarie.

Golden Delicious

Pomul de vigoare mijlocie. Fruct mare spre foarte mare 180-280g. Este un soi sensibil la rapăn dar foarte productiv. Este soiul cel mai preferat de consumatori. Pulpa gălbuie. Perioada de recoltare: Septembrie.

Idared

Pomul de vigoare mijlocie. Fructul este mare 160-200g. Pulpa alb-gălbuie, acidulat dulce. Fructele au rezistenta mare la transport și păstrare.Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Septembrie.

Ionagold

Pomul de vigoare mijlocie. Fruct mare- foarte mare 220-250g. Pulpa gălbuie, suculenta. Perioada de recoltare: 20 Septembrie – 10 Octombrie.

Ionared

Pom cu creștere viguroasa. Fruct mare spre foarte mare. Este un soi foarte asemănător cu Ionathan. Pulpa este alb-crem, fina, dulce și acidulata. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Septembrie.

Ionathan

Pom de vigoare mijlocie. Fruct mijlociu spre mare. Este soiul cu cea mai mare pondere de mere din România. Este un soi sensibil la boli. Fructele se păstrează foarte bine, rezistenta la manipulare. Pulpa alb-gălbuie fiind de calitate superioara pentru masa. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Septembrie.

Mutsu

Pomul are o creștere viguroasa. Rodește pe ramuri lungi. Fructele sunt mari spre foarte mari 230-250g. Pulpa este densa, dulce acidulata. Se păstrează foarte bine.

Parmen Auriu

Pomul este viguros și rodește pe ramuri scurte. Fructele sunt mici și mijloci. Pulpa este tare galbena, suculenta, excelenta la gust și aromata. Fructele pe pom se maturează treptat. Se pot păstra pana în Ianuarie-Martie.

Pătul

Pomul are o creștere viguroasa. Este rezistent la ger. Fructele sunt de mărime mica- mijlocie. Pulpa este alba, suculenta. Se păstrează foarte bine peste iarna. Perioada de recoltare: sfârșitul lunii Septembrie.

Ponic

Pomul cu crestere viguroasa intra repede pe rod si produce mult. Este foarte rezistent la boli iar fructele sunt de marime mijlocie spre mare 170-200g. Sferic-turtit, verzui la recoltare si galben la maturitate cu pulpa alb-galbuie. Perioada de recoltare este inceputul lunii octombrie si se pastreaza pana in luna aprilie.

Red Melba

Pomul are o creștere viguroasa. Fructele sunt mari 170-200g. Pulpa alba, suculenta.

Starkrimson

Pomul de vigoare mica și rodește pe ramuri scurte. Fructele sunt mari 140-180g. Pulpa alba cu aroma intensa, seamăna la gust cu a pepenelui galben. De calitate superioara pentru masa. Rezistenta foarte buna la păstrare.

phone
keyboard_arrow_up