Arbusti Fructiferi

Coacăz Negru

Coacazul este un arbust fara spini inalt pana la 2 m tulpina dreapta si puternic ramnificata. Coacazul negru infloreste in aprilie mai iar fructele niste boabe negre cu puncte galbene se culeg in a doua parte a veri. Fructele se pot folosi in bucatarie sau au un foarte mare remediu natural asupra sanatati ( terapeutic)

Coacăz Roșu

Coacazul rosu este o specie arbustiva creste sub forma de tufa inalta 1.5-2 m inaltime. Se cultiva pt fructele sale bogate in vitamine . Fructele se folosesc pt consumul in stare proaspata sau pt gemuri. Tufele rodesc abudent in fiecare an cam 12-14 ani dupa care intra in declin. Maturitatea de recoltare iunie-iulie.

Mur

Murul sau rug de munte este un arbust fructifer peren lastari sunt mari 1.5-2.5 m cu tulpina arcuita . Pot fii acoperti cu ghimpi sau fara ghimpi fructele sunt carnoase ,compuse, rosii si acrisoare sau negre si dulci cand sunt coapte . Este una din cele mai vechi plante medicinale fructele se recolteaza din iulie pana toamna

Zmeur

Este un arbust tufos peren cu tulpini drepte arcuite spre varf cu ghimpi drepti adeseori plasati numai in partea inferioara . Fructele sunt de culoare rosie cu miros placut si gust acrisor aromat, zmeura se cultiva din doua motive pt consumul fructelor in stare proaspata si pt procesare industrializare. Zmeurul infloreste incepand din luna mai pana in iulie creste spontan in locuri stancoase,luminisuri de padure, etc Poate fii intalnita pe intreg teritoriul romaniei

Alun

Alunul este o specie arbustiva care se exdinde tot mai mult in culturile din Romania . Alunul creste sub forma de tufa inalta ( 5 m) intra pe rod la 4-5 ani. Infloreste cu mult timp inainte de a infrunzi . Alunul nu este pretentios la soluri este un arbust foarte rezistent la boli si ger rezistand pana la -30 g celsius, perioada de rodire dureaza 15-20 ani. Alunul este o specie valoroasa care merita sa fie in gradinile noastre.

phone
keyboard_arrow_up